Foto: CarPix

Nya Toyota Auris kombi fångad på bild

Nästa generation Toyota Auris kommer till skillnad från nuvarande version även att erbjudas som kombi. Vi har de första bilderna från Toyotas tester i södra Europa.

Småbilskriget kommer bli bra intressant de kommande åren, framöver kommer vi få se nyligen lanserade Renault Clio, Peugeot 208 och nu snart även Toyota Auris i kombitappning.

 Vanliga Auris är inbokad att dyka upp som konceptbil på bilsalongen i Paris i september och som ”riktig” bil på nästa bilsalong i Genève nästa vår. Än så länge är bilen täckt upp över backspeglarna i stora plastsjok men framöver lär vi få se en lättare maskerad bil.

 Några drag syns dock. Nosen har fått Toyotas V-form och strålkastarna är skarpare än tidigare. Axelavståndet lär bli identiskt med den mindre karossvarianten men bilens bakre överhäng har förlängts för att gynna lastutrymmet.

 Under huven kommer nya Auris bli en av de första Toyotorna som får ta del av BMW-utvecklade dieselmotorer på 1,6 och 2,0 liter.

 Trolig världspremiär blir jäms med vanliga Auris i Genève i mars 2013 och något år senare kommer bilen finnas i svenska bilhallar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!