101126-nya toyota yaris

Nya Toyota Yaris växer till sig

Nästa år är det dags för en ny generation Toyota Yaris att se dagens ljus. Förutom nytt, tuffare utseende handlar det om centimetrar som ska göra bilen rymligare. Räkna dessutom med en hybridversion.

Toyotas populära småbil Yaris har fått hänga med i några år nu och det är alltså tid för en avlösare och det troligtvis redan nästa år. De senaste bilderna från vår flitige bilspionfotograf ger oss en liten jämförelse då nya generationen plåtades bredvid nuvarande. På bilderna är det inte helt lätt att avgöra, men fotografen på plats fick se de båda bilarna jämsides och såg då att nya är omkring tio centimeter längre än den som rullar på våra vägar i dag. Ungefär fem av de tio centimetrarna har placerats mellan fram- och bakaxel vilket ger oss en vink om att de interiöra utrymmena för de åkande i bilen blir bättre.

Utseendemässigt blir Yaris klart tuffare med kantigare formspråk och en hel del detaljer som andas Toyotas senaste. Se exempelvis grillen som känns som en mix av Auris och Avensis. Hela frontpartiet andas mer pondus än den gulliga uppsyn som dagens generation har. En annan tydligt exteriör förändring som syns på bilderna är sidobackspeglarna som blivit tillspetsade och berikats med integrerade blinkers.

Maskinellt sett hänger förmodligen motorerna från i dag med till nya Yaris. Och vi kan nästan med all säkerhet lova att Toyota presenterar Yaris med en hybriddrivlina likt den vi i dag finner i Prius och Auris Hybrid. Toyota har inte bekräftat något ännu men de har åtminstone varit så vänliga och meddelat oss att de under 2012 ska påbörja tillverkningen av nya fullhybridmodell – i deras franska Yaris-fabrik.

Läs mer

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!