Nya Volkswagen Golf Variant Foto: CarPix

Nya Volkswagen Golf Variant i stort sett avslöjad

En ny generation Volkswagen Golf Variant ska avtäckas nästa vecka men redan nu kan vi visa bilder som avslöjar större delen av bilen.

Volkswagen Golf är sedan i höstas inne på sin sjunde generation. Kombiversionen Golf Variant är bara inne på sin fjärde generation eftersom första Golf-kombin lanserades med Golf generation tre 1993. Men en femte generation står och stampar runt hörnet och i dag kan vi visa bilder som avslöjar bilen till 99 procent. Endast bakljusen är maskerade. Dock kan man se genom maskeringen och få ett hum om hur de nya ljusen ser ut.

 Som vi kan se på bilderna handlar det om en helt ny kombibakdel. Förra generationen, som presenterades mot slutet av 2009, var ju som bekant extremt lik sin föregångare baktill.

 Precis som på nya Golf i halvkombiutförande är det rakare och striktare linjer som gäller. Detta syns exempelvis på den mer upprätta C-stolpen och bakre sidorutan som inte är lika mjuk i avslutningen. D-stolpen ser ut att ha vuxit till sig lite samtidigt som vi tycker oss kunna skönja att bakrutans lutning har rätats upp en aning. Det är i så fall ett tecken på att bagageutrymmet är rymligare än de 505 liter som ryms i dagens Golf Variant. Plussa också på nya Golfs större axelavstånd så förstår vi att kupéutrymmet överlag är bättre.

 Under huven kan vi räkna med ett antal olika bensin- och dieselalternativ varav sistnämnda innehåller någon form av snål BlueMotion-variant. Räkna också med fyrhjulsdrift i kombination med minst ett motoralternativ.

 Nästa vecka är det världspremiär för nya Volkswagen Golf Variant på bilsalongen i Genève.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!