090209-mercedesglk-hybrid

Nytt ljus avslöjar Mercedes GLK Hybrid

Spionbilder på Mercedes GLK med uppdaterade dimljus! Det hela låter kanske som ett skämt med tanke på att bilen nyligen lanserats, men ljusen döljer troligtvis något helt annat – GLK med dieselhybrid under huven.

När Mercedes GLK visades som konceptbil på förra årets bilsalonger var bilen utrustad med främre dimljus av LED-typ, något som inte hängde med till produktionsbilen. I stället fick GLK vanliga runda dimljus med halogenlampor.

Vår spionfotograf har nu plåtat Mercedes GLK uppe i snön utanför Arjeplog och det är knappast de nya LED-dimljusen som vintertestas… får vi hoppas.

I stället handlar det med största sannolikhet om dieselhybridversionen av GLK, alltså produktionsversionen av den GLK Bluetec Hybrid Concept som visades på Genèvesalongen förra året.

Konceptbilen som drog blickarna till sig hade en 2,2-liter stor dieselmaskin med 224 hästkrafter och hela 560 newtonmeter i vridmoment. Motorn klarar av de hårda Euro6-kraven som träder i kraft om några år. Reduktionen av kväveoxider maximeras med hjälp av tillsatsen AdBlue.

En liten elmotor som får sin kraft från litiumjon-batterier fanns också placerad i konceptbilen. Denna kickar in vid accelerationer för att hjälpa förbränningsmotorn. Den driver alltså aldrig på egen hand.

Antagligen är det samma system som driver bilen som nu testas uppe i Norrland. När denna dieselhybrid-GLK lanseras vet vi inte, men speciellt långt fram i tiden ligger det sannolikt inte.

Läs mer

Provkörning

Test

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!