Foto: CarPix

Opel Astra GSi avslöjad trots Buick-grill

Nya Opel Astra är nyss presenterad och många väntar på OPC-versionen. Men den som inte vill ha fullt så många hästkrafter som OPC innebär kan se fram emot en GSi-version.

Förra månaden visade Opel upp nya generationen Astra. Nu har vi fått syn på en prestandaversion av modellen, dock inte Astra OPC utan Astra GSi. Jo, du läste rätt, Opel tänker damma av den gamla klassiska beteckningen för att sätta på en lite kraftfullare modellversion som inte ersätter OPC utan ska fylla ut det tomrum som finns mellan vanliga Astra och Astra OPC.

Det var inte speciellt länge sedan Opel gjorde samma grej senast. För åtta år sedan skapade man en Corsa GSi med samma 1,6-liters turbomotor som i Corsa OPC, men i stället för 192 hästkrafter var det 150 som gällde.

Buick? Nej, en Opel så klart. Foto: CarPix

Opel försöker dra en vals för oss genom att köra en bil med Buick-grill som syns genom maskeringen. Men det råder ingen tvekan om att det är just en Opel Astra. I grillen skymtas även ett litet emblem med en aning rött på, precis som GSi-märket (där pricket över i:et var rött). OPC har inget rött i logotypen.

Vad vi också noterar på bilen på bilderna är ventilerade skivor fram, röda bromsok, större takvinge och två grova ändrör. Precis så som vi kan föreställa oss en Astra GSi.

Möjlig premiärplats för Astra GSi är Frankfurtsalongen i september, i så fall parallellt med vanliga Astra.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!