110617-astra-gtc-opc Foto: Copyright:by H.T. Sesterheim

Opel Astra GTC OPC på G!

Här ertappas Opel med att testa nya Opel Astra GTC i trimmat utförande på Nürburgring.

       Opel Astra GTC har vi tidigare kunnat avslöja, men här är den trimmade OPC-versionen med 300 hästkrafter. Motorn blir en tvåliters turbofyra som alltså masseras upp av Opel Performance Center, OPC. 

För att ladda ner alla hästkrafter genom framhjulen får Astra OPC en differential från Quaife. Växellådan kommer få sex växlar framåt och Enligt uppgift ska den nya generationen Astra OPC bli mer extrem än den förra versionen med ett chassi som byggts för bana. Detta ska såklart synas på utsidan som kommer trimmas även den. Större luftintag och dubbla avgasrör kombineras med en större vinge bak på bilen. Helt omöjligt är det inte att bilen kommer påminna en del om Opel GTC Paris som vi kunde skriva om förra året.

Bilen beräknas ha utvecklats färdigt nog för att ställas ut till försäljning någonstans i mitten av nästa år. Då får Ford Focus ST med 250 hästkrafter, Golf och Scirocco R med sina 270 och 265 hästkrafter anledning att se upp.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!