100309-opel astra kombi

Opel Astra Sports Tourer – första bilderna på kombin

Opel har spänt bågen rejält och utmanar i Golfklassen som aldrig förr tack vare nya Astra. Här är de första bilderna i världen på kombiversionen – Sports Tourer på nytt Opel-språk.

I höstas hade nya Opel Astra med femdörrarskaross premiär i bilhallarna. Snart är det dags för det antagligen mest intressanta karossalternativet att göra entré, nämligen kombiversionen, eller Sports Tourer som Opel förmodligen väljer att kalla den. Vår spionfotograf har för bara några minuter sedan skickat över oss bilder på denna intressanta kombibil, bilder tagna under tisdagsmorgonen uppe i Norrland där bilen vintertestas.

Nya Opel Astra Sports Tourer kommer att bli en tuff motståndare för de andra kombimodellerna i Golfklassen – Volkswagen Golf, Renault Megane, Peugeot 308 och Kia Cee´d bara för att nämna några. Astra Kombi, för att tala vanlig svenska, har ett litet övertag gentemot de andra tack vare rejält axelavstånd på 2,69 meter och en totallängd som överstiger konkurrenternas. Astra i femdörrarsutförande är 4,42 meter lång och kombiversionen blir 0,2 meter längre, alltså totalt 4,62 meter. Exempelvis är Golf-kombin, eller Variant om vi ska tala fikonspråk, 4,56 meter på längden.

Bakluckan på Astra Sports Tourer är av mer klassiskt snitt än vad vi hittar på storebror Insignia Sports Tourer. När man öppnar bakluckan på Insignian hänger bakljusen med upp och små bakljus blottas i D-stolparnas nederkant, strax ovanför stötfångaren. På Astran delar bakluckan i stället bakljusen i mitten där de yttre delarna inte följer med upp vid öppningen.

Nya Astra i kombiutförande bjuder på samma tekniska nyheter som den bil som lanserades i höstas. Det innefattar en rad olika lösningar som gör komforten och hanteringen mer behaglig. FlexRide kommer att finnas som tillval, alltså det elektroniska system som hela tiden övervakar chassits uppförande och anpassar det efter körsituationen. Tre olika chassiinställningar är möjliga – Standard, Sport och Tour.

Under huven kan vi förvänta oss mer eller mindre samma motorer som i femdörrarsmodellen. Det betyder fem olika bensinmotorer samt fyra olika dieselmotorer, alla dock inte aktuella för Sverige.

Läs mer om kombiversionens tekniska nyheter och motoralternativ här.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!