081230-peugeot-3008

Peugeot 3008 tar form

På Parissalongen för nästan exakt tre månader sedan visade Peugeot upp sin koncepthybridbil Prologue Hybrid4 som helt enkelt var en förhandstitt på kommande lill-suven/crossovern 3008. Nu har den fångats med garden nere.

Konceptbilen Peugeot Prologue har det skrivits en hel del om redan. Efter mycket om och men har fransmännen avslöjat att den verkligen bildar bas för kommande 3008, en ”suvig” version av 308, eller crossover som antagligen är den mest korrekta benämningen. Bland annat har de berättat att de tillsammans med Bosch utvecklar en dieselhybrid för modellen, ett drivlinealternativ som antagligen lanseras under 2011, två år efter själva bilen (våren 2009).

Innan dess väntas bilen komma med ungefär samma motorpalett som finns tillgänglig till 308.

De nya spionbilderna från Frankrike är lite taskiga då de är tagna med mobilkamera, men vi ser klart och tydligt att de flesta formelement från konceptbilen hålls intakta. Om bilen designmässigt blir en hit eller inte får du som läsare helt enkelt berätta för oss i kommentarerna nedan.

Inuti bilen kan vi förvänta oss en rad smarta lösningar för utökad flexibilitet, troligtvis någonting i stil med det som redan finns i 308 SW vilket förhoppningsvis betyder upp till sju sittplatser. I övrigt kommer interiören att vara snudd på identisk med sin lägre broder.

Peugeot 3008, som storleksmässigt överensstämmer med Nissan Qashqai, begår med största sannolikhet publik premiär på Genèvesalongen i mars nästa år (2009).

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!