070523_peugeot_308

Peugeot 308 i stort sett omaskerad

Nu har det dykt upp spionbilder på kommande Peugeot 308. Till synes helt öppet kör 308:an omaskerad omkring på franska landsbygden.

Peugeots storsäljare 307 ska snart avlösas av 308. Inför stundande salongen i Frankfurt i september råder febril aktivitet hos den franska biltillverkaren, så vi kan förutsätta att bilen visas upp där. Tester och provkörningar sker ofta helt öppet på franska vägar samtidigt som spionfotografer kantar vägarna. Bilforumen fylls ideligen med nya spionbilder på nykomlingen 308.

Först ut i modellfloran blir 308 med tre och fem dörrar, den så kallade halvkombin. Därefter kommer kombimodellen SW för att sedan följas upp av plåtcabrioleten CC.

Antalet motoralternativ till nuvarande 307 är många. De lär inte bli färre till 308, snarare tvärtom. Troligtvis kommer några versioner av bensinaren på 1,6 liter med turbo som de utvecklat tillsammans med BMW, plus ytterligare några mindre och större motorer. På dieselsidan lär det komma några nya versioner med lägre förbrukning, förhoppningsvis någon under 120 g/km koldioxidutsläpp.

Bilder på nya Peugeot 308

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!