100311-peugeot 508 sw

Peugeot 508 SW – första bilderna på kombin

Här har vi de första bilderna i världen på kommande Peugeot 508 i kombiutförande, eller SW som fransmännen så tjusigt betecknar det. På bilderna ser vi att 508, som ersätter 407 och 607, följer samma snygga linjer som en av Peugeots konceptbilar på Genèvesalongen.

Redan i höstas fick vi alla ta del av en hel del spionbilder på kommande Peugeot 508 som ska efterträda både dagens 407 och 607. Nu kan vi visa er de absolut första bilderna på kombimodellen – Peugeot 508 SW.

De rykande färska spionbilderna visar en kombi som satsar aningen mer på form än på optimal lastförmåga, i likhet med dagens 407 SW skulle man kunna säga. Exempelvis är bakrutan kraftigt sluttande för att få till en tuffare bakre profil.

Jämfört med tidigare spionbilder på sedanmodellen avslöjar dessa nya bilder lite mer, bland annat att 5 by Peugeot – konceptbilen som just nu ställs ut i Genève – tydligt har visat oss vad vi kan förvänta oss. Inte minst fronten på bilen på spionbilderna påminner om konceptbilen. Man ser släktskapet på grillen och dess ribbor samt även strålkastarna. Kastar man ett öga på bakljusen finner man också här doningar som påminner om konceptbilens, speciellt hur lysdioderna är placerade.

Konceptbilen 5 by Peugeot sades ju vara en förhandstitt på kommande 508 som ska bära Peugeots helt nya formspråk som vi även har sett i form av en annan konceptbilen i Genève – tuffa SR1.

5 by Peugeot tronar upp på salongsgolvet med en längd på 4,8 meter, något som vi kan räkna med att 508 i sedanversion också kommer att göra. Därmed blir kombiversionen upp mot en decimeter längre vilket i så fall skulle göra den drygt en decimeter längre än föregångaren 407 SW.

En tredje karossversion är aktuell av kommande 508. Om det blir en ren coupé likt 407 Coupé eller en fyrdörrarsmodell med kraftiga coupélinjer återstår att se.

När det gäller franska biltillverkare vet vi att det kommer en handfull olika motorer, både bensinare och dieslar. Den ena snålare än den andra. Men mest intressant drivlinemässigt är den dieselhybrid som Peugeot tagit fram i samarbete med Bosch. Den kallas HYbrid4 och har redan visats upp i ett gäng olika konceptbilar, bland annat 5 by Peugeot nu senast. En dieselmotor och en elmotor står för kraftkällan som uppgår till totalt 200 hästkrafter. Förbränningsmotorn driver framhjulen medan elmotorn tar hand om det bakre hjulparet, därmed kommer 508 även att erbjudas med fyrhjulsdrift. Motorkonfigurationen nöjer sig med 0,38 liter diesel per mil när den sitter i konceptbilen.

Peugeot 508 lanseras troligtvis om ungefär ett år. Det är inte helt osannolikt att världspremiären äger rum på hemmaplan, det vill säga på Parissalongen nu i höst.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!