Foto: CarPix

Nya Porsche 911 GT3 RS i stort sett okamouflerad

Snart är den ännu mer råbarkade versionen av Porsche 911 här, vår spionfotograf fångade GT3 RS på bild i norra Sverige.

Porsche 911 GT3 har vi redan provkört och testat, snart kommer dock en ännu värre version som just nu hårdtestas i norra Sverige. Nuvarande 911 GT3 går lös på strax under 1,4 miljoner kronor och har en 3,8-litersmotor utan överladdning på 475 hästkrafter.

911 GT3 RS kommer troligen att ha en boxersexa på 4,0 liter som levererar cirka 520 hästkrafter under huven. Alltså samma effekt som 911 Turbo, fast utan överladdning. En rejäl effektökning jämfört med ”vanliga” GT3 med andra ord. Troligtvis kommer GT3 RS endast att erbjudas med PDK-låda, om RS-versionen får fyrhjulsstyrningen som GT3 och Turbo har är dock oklart.

Till skillnad från GT3 har RS-versionen liknande bakände som Turbo-versionen som är bredare över höfterna och har luftintag framför bakre hjulhusen. Den massiga bakvingen kommer troligtvis även sitta på produktionsversionen då den är en typisk RS-detalj. Fram sitter en spoiler som nästan fungerar som en väghyvel och de främre hjulhusen kröns av stora ventilationsgaller.

Kompletta uppgifter om nya Porsche 911 GT3 RS får vi när den har premiär på bilsalongen i Genève i mars.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!