Porsche Cayenne facelift 2015 Foto: CarPix

Porsche Cayenne facelift redan ute och rör på sig

Vår spionfotograf har återigen haft ögonen med sig när han var ute på tur. Bland buskar, träd och asfalt stötte han på Porsche Cayenne facelift 2015. Självklart blev det några bilder som vi kan visa dig.

Det känns som att det var i går som andra generationen Porsche Cayenne kom, men det är faktiskt drygt två år sedan den presenterades. Tiden går helt enkelt snabbt när man har skoj.

 Cayenne, Porsches första suv baserad på samma tekniska plattform som koncernsyskonen Audi Q7 och Volkswagen Touareg, lanserades för drygt tio år sedan och har sedan dess mer eller mindre satt en ny sportstandard i klassen. 

 Trots att det endast är två år sedan generation två kom har en uppdaterad version redan fastnat på bild tack vare vår spionfotograf. Ansiktslyftet är av det mildare slaget, lite som nyligen presenterade Panamera facelift, men är mer eller mindre behövligt för att Cayenne fortsatt ska kännas fräsch i jämförelse med konkurrenterna. Snart hårdnar ju matchen om kunderna än mer när en ny utgåva av BMW X5 kommer.

 Vad vi kan se utifrån bilderna är det fronten och baken som står för de visuella förändringarna. Strålkastarna modifieras svagt och stötfångaren därunder med dess luftintag får annat utseende. Bak på bilen ser vi att något händer med bakljusen, de blir lite nättare än i dag. Stötfångaren bak är också den omformad.

 Interiört kan vi förvänta oss små justeringar för att förhöja kör- och åkupplevelsen.

 Maskinellt kan vi räkna med motorer som motsvarar dagens, men med vissa ganska stora förändringar, så som hybriden som sannolikt går Panamera-vägen, det vill säga att den ersätts av en laddhybridversion vid namn Cayenne S E-Hybrid med totalt 416 hästkrafter. Dessutom kan vi misstänka att V8-maskinen i Cayenne S ersätts av dubbelturbo-V6 med 420 hästkrafter. Det är 20 hästar upp men också ett antal procentenheter ned sett till förbrukningen.

 Lansering av Cayenne facelift under 2015. Första avtäckningen i Detroit januari det året? Eller kanske i Los Angeles november 2014? Men först väntar vi på lillebror Macan som presenteras senare i år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!