Foto: CarPix

Porsche Macan är snart här

Porsche genomför nu sluttesterna på nya Macan inför världspremiären på bilsalongen i Paris i september. Bilen har precis fångats påNürburgring. Vi har spionbilderna samt unika illustrationer på hur den kan se ut.

Porsches nya suv Macan har tidigare fångats av vår spionfotograf men nu har även interiören skymtas. Vad man kan se av bilderna går inredningen helt i Porsches nya designlinje med en centralt placerad tryckkänslig skärm liknande den introducerad i Panamera. Den lilla suven börjar komma allt närmare en produktion vilket den näst intill okamouflerade bilen tyder på.  Tillskillnad från tidigare tester har bilen blivit försedd med andra fälgar, rails på taket och ett nytt avgassystem med fyra synliga avgaspipor. 

 Suven kommer som tidigare känt att baseras på koncernsyskonet Audi Q5. Även motorerna och drivlinan kommer att hämtas från denna bil men i Macan kommer de att trimmas. Enligt källor kommer instegsmodellen av Macan drivas av den tre liter stora kompressormatade V6an på 272 hästkrafter som nyligen presenteras i Q5 facelift. 

 Det ryktas även om en Macan Hybrid där drivlinan hämtas direkt från Q5 Hybrid. Det innebär i så fall en kombination av 2,0 TFSI på 211 hästkrafter kombinerad med en elmotor på drygt 50 hästkrafter. Det roligaste av alla rykten tyder på att Macan kan kom med en nästan fyrahundra hästkrafters stark dubbelturbo V6a. 

 För att möta konkurrensen från Range Rover Evoque, som går att köpa i coupékaross, kan Porsche även lansera ett mer sportig tredörrars variant av Macan längre fram i tiden. 

 Under bilsalongen i Paris släpper förhoppningsvis Porsche information om Macan, fram till dess kan du titta på våra illustrationer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr