100824-range rover evoque

Range Rover Evoque med fem dörrar pressas runt Ringen

Vår bilspionfotograf har inte bara plåtat nya Range Rover Evoque med fem dörrar, han lyckades även hinna med att filma bilen när den testas runt Nürburgring. Här är familjevarianten av bilen som hade premiär förra månaden.

Den 1 juli i år var det stor pompa och ståt i London när Land Rover visade upp sin upphaussade konceptbil LRX i produktionsutförande – Range Rover Evoque. Bilen som då visades var med tredörrarskaross – tufft med mindre praktiskt. En femdörrarsversion ska också säljas vid sidan om och det är den som vår spionfotograf nu har plåtat och filmat under testverksamhet på klassiska Nürburgring. Femdörrarsmodellen är i stort sett identisk med tredörrarsmodellen, bortsett från antalet dörrar så klart. Den som är observant ser att båda modellversionerna är representerade i filmen nedan. I gult ser vi femdörrars och i rosa samt vitt ser vi tredörrars.

Range Rover Evoque gör debut på Parissalongen om drygt en månad och då lär vi pumpas fulla med all teknisk data som hör till bilen. För än så länge har Land Rover varit ganska förtegna om vad som döljer sig bakom det tuffa skalet. I standardutförande är Evoque framhjulsdriven, men fyrhjulsdrift ska finnas som tillval. Under huven blir det både diesel och bensin och troligtvis även någon form av hybrid. Kanske det blir en variant på den tvåliters dieselhybrid som satt i konceptbilen LRX när den visades i Detroit för 2,5 år sedan?

Läs mer om nya Evoque genom att klicka här.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!