071105-range-rover-r

Range Rover ger sig in i kapprustningen

BMW jobbar just nu med en M-version av sin suv X5. Porsche och Mercedes har redan super-suvarna Cayenne Turbo S och ML 63 AMG. Range Rover vill inte vara sämre, därför har nu en kompressormatad R-version siktats på Ringen.

Nyligen fotograferade våra spionfotografer en Range Rover på Nürburgring som avverkade Nordslingans varv i rasande fart. Det visar sig att Range Rover kommer i en het version för att matcha konkurrenterna som först och främst kommer från Tyskland.

Runt 500 hästkrafter kommer den fem liter stora kompressormatade V8-motorn att ge. Att det är något annat än en vanlig Range Rover på bilderna syns tydligast på de fyra avgaspiporna i baken. Frågan är vem som kommer att hålla i taktpinnen i framtiden när det gäller starkaste suven – BMW, Mercedes, Porsche, Range Rover eller kanske Audi om de nu väljer att vässa sin Q7? Asfaltsdjungelns vänner lär gå en hektiskt framtid till mötes.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!