071213-laguna-coupe

Renault Laguna Coupé mer jordnära

På Frankfurtsalongen i september visade Renault upp en riktig publikmagnet – Laguna Coupé. Nu har en prototyp av bilens fotograferats vid polcirkeln och vad man kan se blir bilen inte lika vågad som konceptet.

När Renault Laguna Coupé visades i Frankfurt var det många som blev lyriska. Inte bara över bilens former utan även olika lösningar som till exempel den läckra varianten på måsvingedörrar.

Nu har Laguna Coupé siktats under vintertester uppe vid polcirkeln. På bilderna ser man att det som gjorde folk lyriska har tonats ner en hel del. Måsvingedörrarna finns inte kvar samtidigt som bilens form ser ut att bli mer ”bullig” för att ge mer utrymme för passagerare och bagage.

När Renault Laguna Coupé lanseras om knappt ett år kan man förvänta sig samma motorer som övriga modeller i Laguna-familjen. Dock är det tänkt att en ”top of the line”-motor ska göra debut – en diesel-V6 på tre liter som har mellan 230 och 250 hästkrafter och 450 till 550 newtonmeter i vridmoment.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!