060524_hyundai

Rykande het nyhet från Hyundai

Lyxbilar från Hyundai är egentligen inget nytt, det har funnits på hemmamarknaden i många år. Men nu siktar koreanerna på det segmentet även i Europa.

Hyundai har gjort sig kända, och sålt massor av bilar, genom att erbjuda ekonomiskt vettiga bilar. Lilla Atos och suven Santa Fé är två bra svenska exempel.

  Men mycket vill ha mer. I hemlandet har de byggt lyxiga bilar länge och några få har faktiskt letat sig utanför landets gränser, som Hyundai XG. 

Nu har Hyundai i alla fall bestämt sig för att försöka erövra även det segmentet i västvärlden, och det skall ske med den här bilen som ännu så länge heter Equus. Om den får det tilltalsnamnet här återstår att se.

Introduktionen är tänkt till 2008 och tur är väl det eftersom de här bilderna togs när bilen tvingades stanna efter överhettning på en racerbana i Tyskland.

Equus är en stor rackare med V8-motor och bakhjulsdrift, som det anstår en bil i denna klass. Invändigt kommer det att vara mycket läder och trä och en interiör som inte gör bort sig i sällskap med Mercedes och Lexus för att nämna två konkurrenter. Equus kommer också att ha en mängd elektroniska hjälpmedel både för komfort och säkerhet.

Hyundai kan redan bygga lyxbilar, problemet blir att övertyga marknaden att de behöver bilen. Prislappen kommer att börja så lågt som vid 300 000 kronor och frågan är om det är bra eller dåligt i den här kategorin.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!