090514-saab-9-5-95-nya

Saab 9-5 avslöjad med rumpan bar

I nummer 12 av Teknikens Värld (i kiosk 20 maj) provkör vi nya Saab 9-5. Då alltjämt i maskerat utförande, men nu har spionbilder dykt upp på en omaskerad bil.

På bilden av bilen som backas ut ur en lastbil i Tyskland, och sedan snabbt döljs effektivt av ett gäng stora Opel-bilar, visar att nya Saab 9-5 kommer att få ett lyxigt utförande, i klass med Lexus och Jaguar.

Extremt sluttande C-stolpe ger elegant utseende och av de bilder vi har sett tidigare kan vi se att bilen blir längre än någon Saab tidigare, vilket innebär gott om plats i baksätet. Räkna med att nya Saab 9-5 kommer att bli limousinebil hos flera företag.

Vi ser även att det kommer att löpa en dekor (av plast?) mellan bakljusen. Om det bara är dekor eller om den innehåller ett tredje bromsljus vet vi inte.

Emblemet på bilen är suddigt, går inte att tyda, men vår information är att nya Saab 9-5 för första gången kommer att erbjudas som fyrhjulsdriven och att denna kommer från svenska Haldex. Naturligtvis blir det även en framhjulsdriven version.

Interiörbilderna visar på klar inspiration från 9-4X, men minner en hel del om den nuvarande Saab 9-5 i alla fall. Det ser ut att bli, minst sagt, många knappar att trycka på!

Att startfunktionen skulle sitta mellan framstolarna var väl givet men själva nyckeln är borta och det blir i stället en startknapp.

Någon handbromsspak är inte synlig vilket tyder på att handbromsen därför är av elektrisk typ, något som blir allt vanligare.

I september, på Frankfurtsalongen, kommer hela härligheten att avslöjas en gång för alla. Innan dess borde vi också veta vem som äger Saab.

Läs mer

TV-TV

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!