Foto: CarPix

Skoda Octavia RS+ – första bilderna

Nästa år fyller Skodas RS-emblem jämnt 40 år – något som tjeckerna förstås vill fira. Nu har vi nåtts av första spionbilderna på jubileumsmodellen, en Octavia RS modell värre, som kanske får namnet RS+.

Redan i grundläge är inte Skoda Octavia RS någon tråkig bil. Med tvåliters TSI-motor ger den hela 220 hästkrafter, samtidigt som den gör sig bra som vardagsbil. Men det räcker förstås inte långt när det är dags att fira RS-modellernas fyrtioårsjubileum. Tvärt om, än mer hästkrafter är receptet för den Octavia som vi ser på dessa spionbilder. Motorn kommer att hämtas från koncernsyskonet Volkswagen Golf R, men mappas om till att leverera 280 hästkrafter. Utöver den extra effekten kommer Octavia RS i denna version, som kommer att kallas antingen RS+ eller RS280, att förses med en annorlunda främre stötfångare och större fälgar. Och premiär sker, som sagt, nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!