Foto: CarPix

Skoda Octavia ska redan ansiktslyftas

Nuvarande Skoda Octavia är rykande het, så nygräddad är den. Men redan har vår spionfotograf lyckats fånga Octavia facelift på bild.

Skoda Octavia generation tre, med andra ord den som Skoda-handlarna kränger för tillfället, har inte mycket mer än en drygt år på nacken. Modellen känns fortfarande väldigt ny och så värst vanlig på våra vägar är den inte ännu. Tittar vi på försäljningsstatistiken över nya bilar i Sverige hittills i år ser vi att Octavia bara når upp till plats 16 över de mest sålda modellerna. 1 758 exemplar har sålts under de senaste fem månaderna.

Trots att tredje generationen knappt är torr bakom öronen filar tjeckerna på Skodas högkvarter på en uppdatering. Vår spionfotograf har lyckats plåta bilen som bär på nyheterna. Däremot är det inte helt lätt att se nyheterna på grund av Skodas hårda maskering. Det lilla vi ser är att stötfångaren fram med tillhörande spoiler får nya former. Strålkastarna ser ut att vara likadana som i dag men vi kan nästan gissa att lysdiodslingorna i nederkant genomgår någon form av förvandling för att förhöja nyhetskänslan.

Längs med sidorna ser det identiskt ut med i dag men vrider vi bilen ytterligare ett kvarts varv möts vi av en något annorlunda bakre stötfångare. Vecken runt reflexglasen ser ut att reduceras till antalet. Det ser också ut som att plåtytan runt registreringsskylten bak får en mer konventionell utformning än de skarpa och diagonala veck som pryder den i dag. Men det kan också vara smart Skoda-maskering som ska få oss att tro fel.

Interiört misstänker vi att det blir torrt med nyheter, bilen är ju så pass ny. Eventuellt får vi se någon knapp eller något vred som fått lite annat utseende, eller kanske ratten ändras smått. Förmodligen tillkommer det nya materialval och Volkswagen-gruppens senaste programvara till infotainmentsystemet lär ta plats.

Under huven kvarstår sannolikt dagens bensin- och dieselmotorer. Eventuellt tillkommer någon liten förändring eller något tillskott som gör att urvalet blir både bredare och mer konkurrenskraftigt.

Eftersom Skoda redan är ute och kör med en uppdaterad Octavia känns det som att 2015 är en lagom gissning för lansering, även om det känns lite väl tidigt. 2016 ligger lite mer rätt i tiden om vi ser till hur en normal bils livscykel ser ut.

Foto: CarPix

 

Foto: CarPix

 

Foto: CarPix

 

Foto: CarPix

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!