070731-volkswagen-golf-6

Spionbilder på nästa Volkswagen Golf

I slutet av 2008 kommer sjätte generationen av Volkswagens storsäljare Golf. Nu har nya bilder dykt upp på bilen när den testades i Death Valley, USA.

Tidigare har det ryktats om att kommande Volkswagen Golf 6 (VI om man önskar använda sig av gamla generationsbeteckningarna) ska få likadan front och grill som nuvarande Passat, men i nättare format. Detta stämmer dock inte. Golf får en egen ny front med fyra horisontella ribbor och nya strålkastare med led-ljus, precis som flera av Audis modeller, alltså högsta mode.

Förutom de olika bensin- och dieselmotorer som finns i Volkswagens motorutbud i dag, så kommer nya Volkswagen Golf att få en ny snål dieselmotor enligt deras BlueMotion-koncept. Utöver detta kommer även en hybridmotor att lanseras, troligen under 2009.

Manuella växellådor och Volkswagens DSG-låda finns att välja mellan.

Exakt när Golf generation sex finns till försäljning är ännu okänt, men i slutet av 2008 eller början av 2009 är mest troligt.

Maskerad VW Golf 6 från förra månaden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!