Foto: CarPix

Subaru BRZ ute i det fria

Subarus version av den mellan Toyota och Subaru samutvecklade sportbilen rycker allt närmare. BRZ, som Subaru valt att kalla den, lanseras nästa vår. Här är de färskaste bilderna på bilen när den testas i Tyskland.

Déjà vu? Även om det ser så ut är det inte tal om déjà vu. Bilen på bilderna här är extremt lik den Toyota FT-86 som vi visade bilder på i våras. Formerna, maskeringen, ja i stort sett allt är identiskt bortsett från att Toyotan hade en stor bakvinge à la Supra Mark IV.

 Men att vi vågar påstå att bilen på bilderna till denna artikel är kommande sportbilen Subaru BRZ grundas på två anledningar. Först och främst är det de tyska registreringsskyltarna som börjar på ”MZ”, vilket är typiskt för Subaru (Toyota brukar ha ”DAU”). Dessutom följde vår spionfotograf efter bilen till garaget som var inte mindre än Subarus (se bild nedan).

 Det är bara ett par veckor sedan Subaru avslöjade att deras version av FT-86 – som ju namnet är på Toyotas version – ska benämnas BRZ där B står för boxermotor, R för bakhjulsdrift och Z för zenith. BRZ är också förkortningen för Österrikes nationella datacenter, men vi tror inte att de har haft ett finger med vid namngivningen.

 Detaljerna kring Subaru BRZ är i dagsläget ganska få. Förutom att den ser ut att vara mer eller mindre identisk med ToyotasFT-86 kan vi kanske misstänka att Subarus ingenjörer gör några ”tweakar” för att attrahera på ett annat sätt än Toyotan. Om dessa kommer att bestå av annorlunda karaktär på den direktinsprutade boxermotorn på 2,0 liter, som kommer att kopplas till sexväxlad manuell låda alternativt en automatlåda, eller om det enbart kommer att uttrycka sig i utseendedetaljer återstår att se.

 På Frankfurtsalongen som öppnar upp om en dryg vecka får vi sannolikt lite mer kött på benen. Där nere i Tysklands finanscentrum ska Subaru avtäcka konceptbilen BRZ Prologue. Den färdiga bilen kommer vi inte att få se förrän på bilsalongen i Tokyo i vinter. Lansering blir det våren 2012.

 För den som undrar vad Scion FR-S är för bil så kan det vara intressant att veta att det är Toyotas FT-86 i amerikanskt utförande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!