110524-toyota ft-86 film

Toyota FT-86 med stor vinge fångad på film

Toyota fortsätter utvecklingsarbetet med sin första sportbil på bra länge – FT-86. Nu när vi kan visa dig kärran på film får du också kika på några nyheter du inte sett tidigare som förvandlar FT-86 till en riktig japanracer.

Du kanske redan har tröttnat på Toyota FT-86 med tanke på allt snack om den och alla konceptbilspresentationer på bilsalonger, dock utan att Toyota har kommit till skott.

Redan på Tokyosalongen 2009 visade Toyota upp FT-86 som konceptbil och så sent som för bara knappt tre månader sedan visade man upp ytterligare en konceptbil som fått tilläggsbeteckningen II (två).

Men nu är den verkligen på gång. Toyota FT-86 syns allt flitigare på Nürburgring och andra kända platser där tillverkarna testar kommande bilar. Sedan tidigare vet vi också att den färdiga bilen ska presenteras i slutet av 2011. Medan den kommer att heta Toyta FT-86 i Europa kommer den att gå under namnet Scion FR-S i USA.

På spionbilderna och filmen nedan ser vi att formerna är mycket lika de vi såg på konceptbilen i Genève i mars. Borta är dock den extremt upplyfta rumpan och de skarpa och aggressiva vecken i fronten. Dessutom har lysdiodlisten på var sin sida om grillen ersatts med vanliga runda dimljus.

Mest spännande på bilen i filmen och på hälften av bilderna nedan är det bodykit man låtit montera på testbilen. Kolla kjolpaketet runt om och – inte minst – den gigantiska vingen baktill som får en osökt att tänka på Subarus STI-modeller. Sistnämnda är kanske inte helt oväntat då bilen utvecklas gemensamt med just Subaru.

Med tanke på de två grova ändrören kanske du förväntar dig ett sportigt morrande motorljud från denna sportbils-Toyota, men på den punkten känns det som att du kommer att bli aningen besviken. Motorljudet vi hör i filmen kommer från en tvåliters boxermotor från Subaru som ger 200 hästkrafter som i sin tur matas via en sexväxlad manuell låda till bakhjulen.

Inom kort kommer även Subaru att presentera sin version av den gemensamt utvecklade sportbilen.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!