090609-vw-caddy-maxi-life

Volkswagen Caddy lyfts

Volkswagen Golf och Polo har nyligen fått nya ansikten vilket gör att skåpbilen Caddy inte känner sig som en i gänget längre. Men Volkswagen tänker så klart också på sina mer ”nyttiga fordon”, därför testas nu en Caddy med maskerad front i Alperna.

Bilspionen handlar väldigt ofta om lyxiga och vräkiga bilar samt supersportbilar. Men vi har inte glömt de mer nyttiga fordonen, som i dag när vi bjuder er på färska bilder på Volkswagen Caddy som har en ansiktslyftning på gång, allt för att hänga med sina bröder Golf och Polo och deras nya former. Bilen på bilderna är i själva verket Caddy Life som med sina sidorutor fungerar mer som en rymlig personbil med plats för upp till sju personer om man kryssat för den optionen i tillvalslistan.

I det här fallet kan man verkligen snacka om ansiktslyftning eftersom det är i fronten som den största nyheten hittas. Den design som vi i dag vant oss vid från nya Golf och Polo ska till stora delar appliceras även på Caddy. Detta kommer att ge Caddy en betydligt tuffare uppsyn än den snälla som modellen dras med i dag. Enligt vår spionfotograf fokuserade Caddy-testarna i dag på hur motorkylningen fungerar med den nya fronten, utan att avslöja för mycket av nyheterna.

Vilka fler nyheter som Caddy får ta del av vet vi inte exakt, men vi kan nog gissa på att en eller ett par nya eller nyjusterade motorer hittar ned under huven samt att interiören uppdateras en aning.

Den färdiga bilen ställs förmodligen ut i Volkswagens monter på Frankfurtsalongen i september.

Missa inte att läsa vårt test av hantverkar- och transportbilar i nästa nummer (14/2009) av Teknikens Värld. Ute i butik torsdag nästa vecka (18 juni).

Läs mer

Tester och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!