Foto: CarPix

Volkswagen Golf R cabbar ner på målsnöret

Volkswagen ger den sjätte generationen Golf en svanesång i och med cabrioletversionen av Golf R. Premiär i höst –samtidigt som nästa Golf.

I höst är det dags för två Volkswagen Golf –den gamla och den nya. Bilen visades för första gången upp på Volkswagen-utställningen i Wörthersee och nu verkar alltså Volkswagen mena allvar med den 270 hästar starka cabrioleten.

 Precis som med vanliga Golf R kommer cabrioletversionen få ärva prestandaversionens större hjul och bromsar. Om cabben även kommer ärva fyrhjulsdriften är inte klart. Enligt Volkswagen kunde konceptbilen klara 0-100 på sex sekunder och toppfarten är 250 kilometer i timmen. För vanliga Golf R tar samma resa 5,5 sekunder med DSG-låda, vilket kan förklaras med de extrakilon som ombyggnationen till cabriolet ger. När den mindre motorbemedlade Golf GTI gjordes om till cabriolet ökade vikten med 132 kilo, och vi kan vänta oss liknande viktökning när Golf R blir med fällbart tak.

 Men Golf R cabriolet är inte den enda nya Golfen som kommer i höst. På bilsalongen i Paris i september kommer nästa generation Volkswagen Golf göra världspremiär vilket antyder att nuvarande Golf cabriolet kommer överlappa sin efterträdare, precis som Golf I och III gjorde på 80- och 90-talet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!