Foto: CarPix

Volkswagen Golf R och Golf R Cabriolet på gång

Här är de första bilderna på nästa generation Golf R och Golf R Cabriolet. Medan nya R kommer bygga på Golf VII kommer Golf R Cabriolet fortsatt bygga på nuvarande generation.

Vår bilspion har varit i farten igen och ertappat Volkswagen medan man testat två olika generationer Golf, som båda kommer att presenteras i framtiden. Det kommer sig av att Volkswagen går vidare med sin tradition att låta cabrioletversionen av den utgående modellen leva kvar i några år efter att vanliga Golf bytts ut.

 Så det man kan vänta sig är alltså att den efterfrågade Golf R Cabriolet förvisso kommer att komma, men kanske inte som Golf VII. Teknikensvarld.se har skrivit om bilen, som på tidigare bilder var utklädd till en GTI. Att man nu går fullt ut och skickar ut bilen helt utan kamouflage och dessutom med fullt synliga R-märken på bilen kan vara en medveten PR-kupp från företaget som snart kommer att visa upp nästa generation Golf.

 Under huven väntas samma fyrcylindriga turbomotor på 270 hästkrafter som vi blivit vana vid. Dessutom kommer bilen få Volkswagens fyrhjulsdrift 4Motion som standardutrustning. Både DSG-låda och manuell låda kommer erbjudas som alternativ. Bilen känns igen på stötfångare, framspoiler och de 18 tum stora fälgarna från vanliga Golf R. 0-100 på under sex sekunder och en toppfart på 250 kilometer i timmen är att vänta.

 Golf R Mk7

 Däremot är det inte riktigt lika klart vad som kommer hända med bilen i och med generationsskiftet från R-versionen av Golf VI till motsvarande prestandaversion i Golf VII. Tidigare under fredagen kunde vi avslöja att nästa Golf kommer lättas med 100 kilo, något den något tunga fyrhjulsdrivna versionen lär dra nytta av.

 Det vi kan se på bilderna är att bilen kommer få LED-lampor i strålkastarna samt ett designveck längs sidan av bilen. De centrerade avgasutblåsen från nuvarande generation överges inte bara av Golf R cabriolet utan även av Golf VII. Bak på bilen sitter nu fyrdubbla utblås med två rör vid var sin del av stötfångaren. De svartlackerade fälgarna påminner om dagens 18-tummare och döljer lite kraftigare bromsdon än vad vi tidigare sett på spionbilder av nya Golf.

Världspremiär för Golf R Cabriolet blir på bilsalongen i Paris i slutet av september medan det kommer dröja ända till 2014 innan nya Golf R gör premiär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr