090427-vw-golf-r20

Volkswagen Golf R20 avlöser R32

Volkswagen Golf R32 var en riktigt maffig bil, inget snack om den saken. Men den led av en tung V6-motor i fronten. Nu kommer ersättaren med en rak fyra under huven i stället. Det låter kanske klent, men bilen blir faktiskt starkare och snabbare.

Volkswagen Golf R20 testkördes nyligen på Nürburgring förklädd till en 2,0 TDI. Men den bluffen avslöjades rätt snabbt då bilen har två stora centralt placerade avgasrör.

Föregångaren R32 hade en sexcylindrig motor på 250 hästkrafter men den ersätts nu av en rak fyra med turbo och direktinsprutning. Effekten lär hamna runt 270 hästkrafter.

Det borde innebära att Golf R20 är kapabel att accelerera från 0–100 km/h på strax över fem sekunder. Toppfarten lär begränsas till 250 km/h på sedvanligt tyskt manér.

För att få stopp i de farterna krävs större bromsar och dem lånar Volkswagen från koncernbrodern Audi och deras S3.

Golf R20 kommer både med tre och fem dörrar. Vi räknar med att tredörrarsversionen kommer först och tror att detta sker i samband med 24-timmarsloppet på Nürburgring i maj.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!