080110-vw-passat-coupe

Volkswagen Passat Coupé helt omaskerad

Nya Volkswagen Passat Coupé är rena blåkopian av Mercedes CLS och hade detta varit F1 hade det blivit spionskandal!

Vi har fångat Volkswagen Passat Coupé på bild i norra Sverige helt utan maskering, de första bilderna i världen som visar hur modellen verkligen kommer att se ut.

Samtidigt med testerna hade Volkswagen med sig en Mercedes CLS och som vi kan se är de två närmast identiska. Det är heller ingen hemlighet att Volkswagen siktar in sig på Mercedes men kommer att göra det med ungefär hälften av prislappen.

Hög midjelinje, lågt sluttande tak och en rejält hög akter är bilen, bilarnas, kännetecken. I fronten på Volkswagen Passat Coupé tronar i stället för en stjärna en stor VW-symbol som omgärdas av Eos-liknande strålkastare.

Passat Coupé kommer att säljas till ett förmånligt pris, men det kommer också innebära att mycket av utrustningen kommer att kosta extra. All extra lyx som backkamera, parkeringssensor, panoramasoltak och liknande kommer att hamna på tillbehörslistan.

Fyrhjulsdrift och DSG-låda kommer bara att bli standard på de dyraste versionerna. Dessa kommer att få 3,6-liters sexa med upp till 300 hästkrafter.

Billigaste Passat Coupé får den trevliga 1,4-liters turbo/kompressormotorn och frågan är om den kommer att räcka till i den förmodligen ganska tunga bilen. Dieselalternativ kommer förstås också och säkerligen en Bluemotion-version för att hålla nere emissionerna.

Världspremiär för Volkswagen Passat Coupé blir det vid Detroitsalongen den 13 januari och säljstart troligen till hösten 2008.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!