Volkswagen T7 Multivan. Foto: Andreas Mau / CarPix

Volkswagen T7 Multivan nästan omaskerad

Nästan Volkswagen T7 är snart här. Mycket teknik tros hämtas från nya Golf och den kommer därmed också med traditionell förbränningsmotor och som laddhybrid.

Nya Volkswagen Transporter – efterträdaren till nuvarande T6.1 – har redan smygvisats av märket själva. Vi ser att kommande T7 även får likande design i fronten som nya Golf, ID.3 och ID.4 med en horisontal LED-list som skär genom logotypen. Kamouflagen över lamporna på spionbilderna är därmed klart meningslösa i nuläget. Däremot är det nedre partiet fortfarande väl maskerat.

Nya Volkswagen T7 Multivan. Foto: Volkswagen

Baklamporna är också hitte-på-klistermärken och vi tycker oss se även där en horisontal lamplist.

Eftersom den mindre Volkswagen Caddy nu också byggs på den flexibla MQB-plattformen gör rykten gällande att även nya Transporter byggs på samma plattform. Mycket teknik kommer alltså hämtas från nya Golf, framför allt bakom ratten med dubbla skärmar.

För Transporter är det troligen fortfarande dieselmotorn som kommer bli populärast, och hämtas den från Golf är den på två liter kopplad till sjuväxlad DSG eller manuell 6-växlad. Både med eller utan fyrhjulsdrift 4Motion.

Den blåa Multivanen som vår spionfotograf fångat är den kommande laddhybriden som kan bli populär som folkfraktare i Sverige. Drivlinan hämtas återigen från Golf vilket innebär 1,4 liters bensinare kopplad till en elmotor. Oklart om både svagare eHybrid (total effekt 204 hk) och GTE (total effekt 245 hk) blir tillgängliga.

I slutet av nästa år kommer ju även helt elektriska ID. Buzz.

Med tanke på att Volkswagen själva släppt en teaserbild är inte lanseringen långt borta.

1 av 9: Inte undra på att Tegnell varit tveksam till munskydd... Foto: Andreas Mau / CarPix
2 av 9: Volkswagen T7 kommer som laddhybrid. Laddluckan höger fram. Foto: Andreas Mau / CarPix
3 av 9 Foto: Andreas Mau / CarPix
4 av 9 Foto: Andreas Mau / CarPix
5 av 9 Foto: Andreas Mau / CarPix
6 av 9 Foto: Andreas Mau / CarPix
7 av 9 Foto: Andreas Mau / CarPix
8 av 9 Foto: Andreas Mau / CarPix
9 av 9 Foto: Andreas Mau / CarPix

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!