Foto: CarPix

Volkswagen testar supersnåla XL1

Volkswagen XL1 har varit på gång ett tag och nu verkar Volkswagen redo att sätta bilen som ska dra 0,1 liter per mil i produktion.

Vi har tidigare skrivit om snålvargen från Wolfsburg, men nu handlar det om en produktionsfärdig version som vår bilspion fångat på varmväderstest. För att göra bilen så snål som möjligt har man inte bara fokuserat på att tillverka snåla motorer. Bilvärlden går mot en trend med lättare material för att ge bättre bränsleförbrukning och väghållning utan att ge avkall på prestanda. Karossen väger inte mer än 230 kilo och hela bilen i sin helhet väger in på 795 kilo.

 Under det slimmade skalet döljer sig en tvåcylindrig turbodiesel med direktinsprutning på 800 kubik. I konceptbilen gav den 75 hästkrafter, men den kan komma att trimmas ner mot 50 hästkrafter när bilen väl rullar ut från fabriken. Denna kopplas till en elmotor på 30 hästar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!