090605-volvo-c70-facelift

Volvo C70 facelift 2010 avslöjad!

En uppmärksam forummedlem på Swedespeed Forums hade en aning flyt under sin vistelse i Barcelona i går. Han eller hon hamnade mitt i reklaminspelningen för Volvo C70 facelift årsmodell 2010. Självklart togs det bilder på bilen som anammar en hel del former från S60 Concept.

Inför nästa modellår ska Volvo C70, plåtcabben, ansiktslyftas. Men hur bilens nya utseende ter sig har vi ännu inte känt till, inte förrän i dag tack vare forummedlemmen al_bcn på Swedespeed Forums (klicka på länken för fler bilder).

Forummedlemmen, som är spanjor, klev rakt in i reklaminspelningen för Volvo C70 facelift 2010 som ägde rum i centrala Barcelona i går. Och som tur är var han eller hon snabb med att slänga upp mobiltelefonen och hann plåta bilen från olika vinklar.

Nyheterna som kommer med ansiktslyftningen syns tydligast i nosen. Grillen ser nästan ut att vara hämtad direkt från Volvo S60 Concept. Alltså betydligt bredare än i dag och med en kraftig kromsarg runt om. Strålkastarna är också nya, betydligt större och mer uppdragna än tidigare, lite som på S60 Concept. Frontspoilern är kraftigt uppdaterad med mer böljande linjer än dagens raka och strikta. Luftinsläppet i mitten har vuxit, så även de som omgärdad dimljusen. Sett till helheten kan man nog lugnt påstå att fronten fått en rejäl portion S60 Concept.

Tittar vi längs sidorna ser det ut som att dörrlisterna har försvunnit samt att sidobackspeglarna har vuxit en storlek.

Bak på bilen ser vi att bakljusen fått helt ny layout som ser ut att flyta ihop med den nya stötfångaren som mjukats upp och rundats till en aning.

Tyvärr hänger den kraftiga gummiantennen på höger bakskärm kvar.

Vad faceliften innebär interiört vet vi inte men att det piffas upp en aning är inte helt osannolikt.

Jämför gärna skillnaderna mellan årsmodell 2010 och årsmodell 2009 genom att bläddra bland bildspelen nedan.

Läs mer

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!