Volvo S80L ansiktslyft – avslöjad!

Här är de senaste bilderna på den ansiktslyfta Volvo S80, här i L-version som byggs med den kinesiska marknaden i första hand.

Den kinesiska biltidningen Car News China har kommit över bilderna på den ansiktslyfta S80L som kommer begå världspremiär på bilsalongen i Beijing i november. Bland de uppdaterade detaljerna märks en ny grill, lätt omritade strålkastare och annan stötfångare. På bilderna ser vi även att S80 kommer få nya fälgar i sortimentet. 

 Uppfräschningen innebär några år till på nacken för S80 som kom 2006. Enligt planen kommer modellen att fortsätta tillverkas ända fram till 2015 innan ersättaren kommer. Nuvarande S80L tillverkas i Chang’an-fabriken i Chongqing, men ersättaren kommer, likt nya Volvo S60 och XC60 att byggas i den snart färdigbyggda fabriken i Chengdu.

Bokstaven L står för Lång vilket har sin grund i att S80L vuxit tolv centimeter på längden jämfört med vanliga S80. Framöver kommer även en förlängd S60L att göra debut. Den kommer växa med sex centimeter vilket, som av en slump, är precis lika många centimeter som konkurrenten Audi A6L vuxit jämfört med sin normallånga systerbil.

Inga nya motoralternativ är att vänta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!