Volvo V60 Polestar Foto: CarPix

Volvo V60 Polestar spanad på Ringen

Här är bilderna vi har väntat på – en knallbå Volvo hårdkörs på Nürburgring och det är en kombi! De senaste spionbilderna visar att Polestar har börjat jobba med V60.

Det blev en världsnyhet när det framkom att Polestar utvecklade en extrem variant av Volvo S60 med mer än 500 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Det var visserligen bara en konceptbil och när produktionsbilen lanserades hade effekten i turbosexan minskat till 350 hästkrafter och till råga på allt hade det bestämts att bilen bara skulle säljas i Australien.

 Nu väcker Polestar vårt hopp igen då de som synes är på gång med en prestandaversion av V60. Att det är en Polestar-bil på bilderna går inte att ta miste på, den karaktäristiska kulören Rebel Blue tillsammans med de stora hjulen, Brembo-bromsarna, den lufthungriga fronten och diffusorn baktill avslöjar att det inte är någon vanlig V60. Motorbestyckningen blir med all säkerhet identisk med S60 Polestar, det vill säga en 3,0 liter stor sexcylindrig motor med turboladdning. 350 hästkrafter och drygt 500 newtonmeter som hålls i schack med hjälp av fyrhjulsdrift.

 Prototypbilen som fångats på bild är registrerad på Volvo i Göteborg och bilspionen meddelar att Polestar försökte med det mesta för att slippa bli avslöjade. Testkörningarna gjordes ”i smyg” i samband med en förarkurs man anmält sig till, därav nummerlapparna fram och bak. Polestar-teamet hade dessutom hyrt in sig i garage som vanligtvis används av Maserati, Seat och Toyota.

 Om även kombiversionen av Polestar-Volvon blir reserverad för Australien eller inte återstår att se men vi hoppas förstås på det senare och att den kommer till Sverige inom kort.

 Missa inte att spana in alla detaljer i bildgalleriet nedan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!