110628-vw-golf-gti-r-mula

VW Golf GTI och R-mulor avslöjade!

Den sjunde generationen Golf har inte ens kommit ut, men vi kan redan nu visa bilder på Volkswagens testbilar, även kallade testmulor, av GTI- och R-modellen!

De bägge bilarna ser snudd på identiska ut, men en närmare kik avslöjar avgasrören på de två bilarna att det rör sig om Golf GTI respektive Golf R som är ute och åker. 

På Golf GTI-mulan syns två rör, ett på vardera sida, medan den lite hårigare modellen R får fyrdubbla rör i stil med BMW M och Audis S-modeller. Volkswagen överger alltså designknepet med två centrerade avgasrör som annars hängt med på de två senaste R-versionerna av Golf.

GTI förväntas nedkomma med 230 hästkrafter när den lanseras 2013. Golf R kommer nosa på 300 hästars-strecket och kommer att lanseras samma år. De nuvarande prestandaversionerna av Golf lämnar ifrån sig 211 respektive 270 hästkrafter. Golf R väntas behålla sin fyrhjulsdrift vilket mätinstrumenten på bakhjulen på den ena bilen skvallrar om. 

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!