071107-vw-scirocco-cabrio

VW Scirocco kommer som plåtcab

Det rullar många prototyper av kommande Volkswagen Scirocco på vägarna i USA och Tyskland. Många av dessa har fångats på bild. Nu ryktas det även att bilen kommer som plåtcabriolet.

På Parissalongen förra året visade Volkswagen upp sin konceptbil Iroc. Volkswagen Scirocco som dyker upp hos VW-handlarna nästa år kommer att vara lik konceptbilen, om än med något snällare ansiktsuttryck.

Den delar plattform med Volkswagens coupécabriolet Eos vilket med största sannolikhet betyder att tvådörrars Scirocco också kommer som plåtcab. Det skulle vara helt naturligt sett till hur populära plåtcabbar är i dag.

Både bensin- och dieselalternativ kommer att finnas till Volkswagen Scirocco. Instegsmotorn blir 140-hästarsbensinaren på 1,4 liter medan toppalternativet blir Golf GTI-motorn på 200 hästar. Lite senare, efter bilens introduktion, kommer en starkare motor med 230-240 hästkrafter och eventuellt kommer det också en vild R-version med drivning på alla hjulen. På dieselsidan kommer bland annat en kraftfull tvåliters common rail med 170 hästkrafter.

Interiört kommer Scirocco att se ut som dagens Eos men med lite mer betoning på sport.

Volkswagen Scirocco lanseras alltså under 2008 och den troliga plåtcabben kommer cirka ett år senare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!