091210-auktionreinewisell

Bjud på Reine Wisells fotografier

Motorfantast? Kalt på väggarna där hemma? Då ska du vara med i vår budgivning på fotografier av och med den svenske Formel 1-föraren Reine Wisell. Inte nog med det, vad sägs om bilder på Ronnie Peterson, Joakim Bonnier och Jackie Stewart?

Alla fotografier/tavlor finns att beskåda tillsammans med beskrivning i bildspelet nedan. Under bildspelet finns även en länk till auktionen.

Reine Wisell var verksam tävlingsförare under 1960- och 1970-talen och hade den goda vanan att alltid ha med sin kamera. Allt dokumenterades. Formel 1-vagnar på Monacos gator, stränder i Sydamerika och ombyten i en gammal transportbuss på Dalslands Ring – fotona ger en unik inblick i en racerförares vardag under epoken.

Bilderna har tidigare varit utställda på det nu avsomnade Ronnie Peterson Museum i Örebro. "Reine Wisell - racerförare, fotograf" var museets sista i leden uppmärksammade fotoutställningar som bland annat omfattat verk av PeO Eriksson, PeO Quick och Roland Nygren.

Bilderna ur Reines privata fotalbum är över 30 till antalet och omfattar både bilder på och av honom själv. En del bilder är tagna efter det att han lagt sin gröna hjälm på hyllan.

Hans meritlista inom racing är gedigen och toppas av 30 Formel 1-starter mellan åren 1970-1974, bara nio svenskar har ställt upp Formel 1-lopp. På meritlistan finns även 33 i Formel 2 och hela 90 i Formel 3. Han körde även Formel 5000, isracing och naturligtvis sportvagnar. Reine Wisell tävlade både mot och med Sveriges största motorstjärnor: Joakim Bonnier och Ronnie Peterson.

Teknikens Världs och Reines vägar har korsats tidigare. Förutom rapporter från hans tävlingar och intervjuer genom åren har tidningen publicerat hans foton och 1969 kunde du ta del av följetongen "Reines racingskola".   

Fotona är av två storlekar: 70x50 och 50x35 centimeter. De är monterade på 3 millimeter tjocka kapaskivor. Bak på varje bild finns en enkel hänganordning i stålråd och tejp samt frigolitklossar som har haft som uppgift att lyfta ut bilden från väggen.

Alla bilder finns i Stockholm och köpare ansvarar själva för frakt – vi rekommenderar starkt att bilderna hämtas på plats då de är ömtåliga.

Med varje bild följer ett häfte från utställningen "Reine Wisell - racerförare, fotograf", där alla bilder finns representerade i textform, samt ett äkthetsintyg signerat av Reine Wisell själv.

Delar av vinsten går till Ronnie Peterson Museum som för närvarande står utan lokal.

Budgivningen sker på Tradera, klicka på den externa länken under bilspelet nedan eller klicka här. Bilderna auktioneras ut i två omgångar, den 15 första nu och resterande efter nyår.

Läs mer

Extern länk

Till budgivningen

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!