100114-bmw-1-serie-1-miljon

BMW 1-serie har nått 1 miljon

Efter fem år i produktion har BMW:s minsta modell redan hunnit tillverkas i en miljon exemplar. Bilen som inledningsvis var ifrågasatt har växt till en av BMW:s främsta storsäljare.

När lilla BMW 1-serie lanserades 2004 var det allt annat än säkert att modellen skulle bli en försäljningsframgång. Många ifrågasatte om BMW verkligen kunde bygga en så liten bil, BMW-entusiasterna var tveksamma. Det är de nog inte längre.

I samband med den pågående motormässan i Leipzig kunde BMW leverera det miljonte exemplaret av 1-serien. Bilen med det sjusiffriga produktionsnumret var en 118d med tre dörrar. 1-serien säljs fortfarande som generation ett och finns med tre dörrar, fem dörrar och med eller utan tak. En ny generation av 1-serien väntas komma någon gång under 2012 med längre hjulbas och mer plats i baksätet. Nästa 1-serie ska få de nya motorer som utvecklas gemensamt av BMW och PSA och som även ska hitta ned i nästa generation Mini. Motorerna väntas blir rejält mycket snålare än dagens och målet är att de ska klara EU:s utsläppskrav EU 6 som införs den 1 januari 2015.

Att BMW har lyckats sälja en miljon exemplar av 1-serien är förstås glädjande men det innebär också att minst 800 000 bilägare inte vet om de kör framhjulsdrivet eller bakhjulsdrivet.

Läs mer

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!