110525-bmw-1m-läggs-ner

BMW 1-serie M Coupé läggs ned till 2012

BMW har beslutat att lägga ned sin minivärsting, BMW 1-serie M Coupé.

Trots senare års ökade tryck på handlarna att erbjuda M-modeller väljer BMW nu alltså att avrunda produktionen av sin M-minsting. BMW hintar att det kan komma en ny liten M-bil, men när det kommer ske är ännu oklart. 

 Teknikens Värld kunde så sent som i förrgår rapportera om BMW 1-serie M Coupé som imponerade stort under provkörningen. Nu bekräftar BMW att de lägger ner den lilla M-bilen till nästa år.

 – Det var planerat att den skulle byggas under ett års tid och den började byggas i mars i år, medger BMW Sveriges informationschef Michael de Geer till Teknikens Värld. Men, tillägger han,

 – Så är planen nu i alla fall, men inget är skrivet i sten.

 Hur många 1-serie M Coupé som kommer byggas vet Michael de Geer inte i nuläget. Det han vet är däremot att Sveriges kvot av BMW 1-serie M för 2011 kommer bli 70 bilar. Man kan bara spekulera i vad de ringa siffrorna kommer göra för samlarvärdet…

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!