100809-bmw-1-serie-m-coupe

BMW 1-serie M Coupé – ny video

Den hett efterlängtade M-versionen av BMW 1-serie börjar närma sig, i vår är det dags för premiär. Nu låter BMW oss följa med på ett varv runt Ascari-banan i den minsta M-modellen hittills.

 BMW förnekade länge dess existens men nu vet vi att det faktiskt blir en M-version av 1-serien. Och nej, den ska inte heta M1. BMW verkar i stället ha bestämt sig för att kalla den lilla M-modellen 1-serie M Coupé. Vi har redan sett en kort teaserfilm men nu får vi följa med på ett varv runt Ascari-banan i Spanien när BMW testar en prototypbil.

Den kommande M-modellen är alltjämt höljd i dunkel men det mesta tyder på att det blir den nya sexcylindriga N55-motorn som får förtroendet under huven. Den direktinsprutade och dubbelturbomatade 3,0-litersmotorn ska enligt nya uppgifter trimmas till 340 hästkrafter och 500 Nm. Brittiska Car Magazine hänvisar till källor som uppger att 1-serie M Coupé ska fixa 0-100 km/h på 4,6 sekunder och nå en elektroniskt begränsad toppfart på 250 km/h.

BMW 1-serie M Coupé kommer att premiärvisas i december, försäljningen startar under våren 2011.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!