100709-BMW 1 M Coupé

BMW 1-serie M Coupé – officiell video

Nu går det snabbt! Tills för bara en dryg månad sedan förnekade BMW att en M-version på 1-serie kommer. Nu har de till och med släppt en video som ger oss ett smakprov på den minsta besten någonsin med M-emblem.

– Nej, vi tänker inte göra någon M-version av 1-serie!

Ovanstående ord var BMW:s under lång tid. Men så plötsligt vände de på skutan och uttalade något som många gått och hoppats på (som vi dock redan känt till länge).

– Vi ska definitivt bygga en M-preparerad 1-serie!

Mycket mer än så har BMW inte sagt, men nu har de i alla fall släppt ett kittlande filmklipp på vad som komma skall – BMW 1-serie M Coupé. Det är i alla fall så BMW benämner den lilla busbilen i dag. M1 lär den ju inte få heta. Kanske det är det slutgiltiga namnet, det återstår att se.

En annan viktig detalj som återstår att se är motorn. Utan officiell information från BMW kan vi inte mer 100 procent säkerhet säga något, men det lutar åt den nya sexcylindriga N55-motorn som först såg dagens ljus i 535i Gran Turismo. Den är direktinsprutad och av TwinScroll Turbo-typ. Dock lär effekten pumpas upp från de 306 hästkrafter som den ger i 535i GT för att utgöra skillnad mot de 306 hästkrafterna i 135i. Ska vi gissa på någonstans runt 350 hästkrafter? Mycket mer än så får det inte bli för att bli en internkonkurrent till M3.

BMW 1-serie M Coupé ska finnas att köpa i början av nästa år. Något senare ska cabrioletversionen lanseras.

Innan dess är det trolig premiärvisning på Parissalongen i höst.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!