100828-bmw 1-serie m

BMW 1-serie M Coupé – tredje videon

BMW fortsätter att hålla oss på halstret genom att nu släppa en tredje, retsam, video på deras alldeles strax kommande 1-serie M Coupé.

Nej, ja, nej, nej, ja... något i den stilen lät det från BMW tidigare på frågan om det kommer en M-version av spänstiga 1-serie Coupé. Sedan några månader tillbaka vet vi att det rätta svaret var ”ja” efter att BMW bekräftat det officiellt. Därefter har det varit ganska tyst från biltillverkaren om bilen, bortsett från två tidigare videofilmer där vi har fått se bilen ”in action”, dock utan att avslöja själva bilen utifrån sett.

Nu har man släppt ytterligare en videofilm med BMW 1-serie M Coupé i huvudrollen. Denna gång får vi äntligen se lite hud i form av vänster sidas framskärm och front. Resten håller de på till ett senare datum i år. Bilen lanseras någon gång nästa år, förmodligen mot sommaren.

BMW 1-serie M Coupé, som inte kommer att använda sig av den klassiska beteckningen M1, ska enligt uppgift inte helt fokusera på effekt. Fokus vid utvecklingen ska i stället ha legat på att göra en sportvagn som är underhållande och spännande att köra, det vill säga chassit ska ta hand om den biten mer än vad hästkrafterna ska göra. Det snackas till och med om att BMW:s mål med 1-serie M Coupé är att erbjuda den roligaste bilen de någonsin byggt.

Men hästkrafter finns det ändå gott om då den dubbelturboförsedda sexcylindriga modifierade N55-motorn ska lämna 350 hästkrafter. Kraften skickas via antingen den sjuväxlade M DKG-lådan (dubbelkoppling, även benämnd M DCT) eller sexväxlad manuell låda till bakhjulen. Där bak portioneras kraften ut med hjälp av en M-diff, något som får M-entusiasterna att jubla.

Några prestandauppgifter finns av förklarliga skäl inte ännu, men vi kan vara säkra på att toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h samtidigt som vi får tro på obekräftade förhandsuppgifter som berättar att 0-100 km/h ska gå på hurtiga 4,6 sekunder.

Även om BMW 1-serie M Coupé kommer att vara en liten och underhållande bil när den dyker upp så blir den ingen billig sak. Räkna med en bit över en halv miljon kronor för att få nöjet att ratta en egen ”M1”.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!