BMW 2-serie Active Tourer

BMW 2-serie Active Tourer avslöjad – tvärställd motor och framhjulsdrift

Det är avslöjandenas dag i dag. Nu är turen kommen till BMW 2-serie Active Tourer som inte längre kan hållas hemlig. Så här ser den ut.

Via det franska forum som tidigare i dag avslöjade både nya Renault Twingo och Peugeot 108 har också första bilden på kommande BMW 2-serie Active Tourer tittat fram. Precis som i fallet med de båda franska minibilarna är det morgondagens omslag av tyska biltidningen Autobild som har skannats in, därav den undermåliga kvaliteten på bilden.

BMW 2-serie Active Tourer har, till skillnad från övriga modeller som bär namnet 2-serie, något för BMW så ovanligt som framhjulsdrift och tvärställd motor. Det är första gången i en BMW och anledningen är att tekniken hämtas från nya Mini som har just denna drivlinelayout. Det är främst en ekonomisk faktor som ligger bakom, men också att innerutrymmena blir betydligt bättre än om det skulle vara längsmonterat och bakhjulsdrift. På BMW:s agenda framöver står flertalet framhjulsdrivna modeller, bland annat nya 1-serie.

Vad gäller 2-serie Active Tourer så mäter den 4,34 meter på längden, 1,8 meter på bredden och 1,56 meter på höjden. Måtten ser nästan ut att vara hämtade från Mercedes B-klass. Det är inte många millimeter som skiljer de båda blivande konkurrenterna åt.

 Till utseendet känner vi igen denna BMW:s första MPV från 2012 års konceptbil Concept Active Tourer, men med ett tydligt nedtonat uttryck. Exempelvis är inte fronten lika aggressivt utformad som konceptbilens. Jämför med bilderna i galleriet nedan.

216i Active Tourer med 136 hästkrafter blir instegsmodell, 225i Active Tourer som enligt uppgift ger 231 hästkrafter blir toppversionen. Räkna även med någon dieselmaskin samt någon form av hybrid längre fram i tiden.

Fler bilder och mer information direkt från BMW kan vi räkna med de närmaste dagarna, allra troligast redan i morgon. Det skulle i så fall betyda att 2-serie Active Tourer, som senare även kommer som en sjusitsig Gran Tourer, har världspremiär i Genève nästa månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!