BMW M235i M Performance Foto: Foto©BMW AG/Ralph Wagner

BMW 2-serie och X5 får M Performance

M Performance är en serie originaltillbehör som monteras lokalt av din BMW-handlare. Och till ett flertal modeller finns dessa så kallade power kit. Fördelen med BMW:s är att fabriksgarantin är bevarad samt att det faktiskt går att registreringsbesiktiga bilen med den nya specifikationen.

Nu blir BMW 2-serie Coupé och nya X5 lite sportigare då BMW presenterar olika M Performance-tillbehör utformade för de två nya modellerna. Från och med i mars nästa år går det att utrusta en 2-serie Coupé eller en X5 med M Performance.

 M Performance-tillbehören är en svårgenomtränglig djungel av olika paket och tillval men de viktigaste punkterna för 2-serien är dessa: till 220d Coupé går det att beställa ett M Performance Power Kit som höjer effekten med 16 hästkrafter till totalt 200 och vridmomentet med 40 newtonmeter till totalt 420. Effektökningen ska enligt BMW inte påverka förbruknings- eller utsläppssiffrorna. Till värstingen M235i går det att beställa ett sportavgassystem och en diffspärr.

 Till alla olika 2-serieversioner finns sportfjädring som sänker markfrigången med 20 millimeter samt M Performance-bromsar som är lättare och effektivare. Bromsoken kan målas i rött, gult eller orange.

 Utseendemässigt går det att krydda sin 2-serie med en liten kolfibervinge på bakluckan, svarta njurar, ytterbackspeglar i kolfiber, sidokjolar och M Performance-dekaler längs med sidorna. Fram och bak går det inte att missa de stora stötfångarna med stora luftintag respektive diffuser. Invändigt finns alcantaraklädd sportratt med racedisplay och massor av kolfiberinlägg att tillgå.

 Även stora suven X5 får sin beskärda del av M Performance-kakan. Även här är det stora luftintag och svarta njurar i fronten; stor diffuser bak och djupa sidokjolar som gäller. Till X5 xDrive35i finns ett Power Kit som höjer effekten från 306 till 326 hästkrafter och vridmomentet från 400 till 450 newtonmeter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!