BMW 3-serie Gran Turismo Foto: Erik Wedberg

BMW 3-serie Gran Turismo – tre snabba från provkörningen

I dag står det ”Provkörning av BMW 3-serie GT” i kalendern, så vi skickade iväg Erik Wedberg till Sicilien för att se om den är något att ha och om den kan bräcka vanliga kombin.

Tjena Erik, du har lämnat webben för några dagar och befinner dig var då?

– Jo, tog en paus från alla ettor och nollor för att ta mig till Sicilien. 22 grader varmt, solo och BMW 3-serie Gran Turismo. Skönt att komma bort från snön där hemma.

 3-serie GT säger du, folk har svurit sig blåa redan efter att ha sett den på bild. Vad har du att säga?

– Jag tycker den ser rätt bra ut, dessutom bättre i verkligheten än på bild. Den ser lätt ut i bakpartiet, inte så tung och klumpig som storebror 5-serie GT. Sedan att vår bil är en 335i med M-sportpaket och 19-tumsfälgar gör inte saken sämre.

 Nu får du en minut på dig att rabbla så mycket du kan om dina upplevelser med bilen. Kör på!

– Eh, jaha... okej! Den både känns och är rymligare än 3-serie Touring. I baksätet har jag som är 192 centimeter lång inga problem med utrymmet. Bagageutrymmet är dessutom större än hos Touring-modellen. Den är större än sina andra modellsyskon vilket gör att den ser lite större ut och känns lite tyngre i körningen men den går ändå riktigt bra i kurvorna. I övrigt känner man tydligt igen sig, speciellt som förare, från vanliga 3-serie.

 – Hmmm, vad mer... kostar 16000 upp jämfört med motsvarande Touring-modell och då får man dessutom lite extra utrustning på köpet. Lansering i juni, xDrive-versioner lite senare...

 ... och där låter vi Erik få ägna sig åt bilen igen. Vill du läsa hela provkörningen av BMW 3-serie Gran Turismo, vilket du så klart vill, gör du det enda rätta i att köpa Teknikens Värld nummer 9/2013 som utkommer 11 april. Där får du också reda på om GT eller Touring är bästa köp och hur bilen fungerar med dieselmotor under huven.

Försäkra dig om att du verkligen får numret genom att haka på vårt
schyssta prenumerationserbjudande, då slipper du att springa till kiosken för att handla och du får dessutom tidningen i förtid.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!