BMW 3-serie GT (Gran Turismo)

BMW 3-serie GT avslöjad – första bilderna!

München-tillverkaren BMW har snart sagt en bilmodell i varje segment, plus lite till. Här är nya BMW 3-serie Gran Turismo, kort och gott GT, som nu avslöjas i form av en radda bilder. Vad tycks?

BMW 3-serie Gran Turismo är officiellt presenterad. Artikel, mängder med bilder och film kommer inom kort upp på teknikensvarld.se.

Du vill absolut ha en BMW 3-serie men du vill inte ha en coupé eller cabriolet. Du vill inte heller ha en sedan eller en kombi. Den ena är för liten, den andra för rymlig för dina behov. Vad göra? Vänta på kommande 3-serie Gran Turismo, eller GT som det står på bakluckan och som den kommer att kallas i folkmun.

 I dag har de första bilderna på BMW:s helt ny modellversion läckt ut på Internet via det franska forumet Worldscoop. Men vad är då BMW 3-serie GT?

 Enklaste beskrivningen: lillebror till hatälskade BMW 5-serie GT. Alltså en 3-serie med praktisk halvkombibaklucka och markfrigång som är justerad svagt uppåt.

 Inga officiella fakta finns om GT-versionen i dagsläget, men enligt uppgifter ska avståndet mellan hjulaxlarna vara något större än på vanliga 3-serieversioner. Det borde göra susen för utrymmet i framför allt baksätet.

 Interiört hämtas det från 3-serie generation F30, med andra ord senaste generationen. Exteriört känner vi också igen oss från vanliga 3-serie men med vissa skillnader (bortsett från halvkombiutförandet), till exempel främre stötfångare och luftslitsarna i de främre framskärmarnas bakkant. På bilderna som vi bjuds på i dag får vi se 3-serie GT inte bara i standardutförande som 335i, utan också hur den ser ut i M-sportpaket.

 Under huven räknar vi med i stort sett större delen av motorprogrammet som finns i F30 och F31, det vill säga sedanen och kombin av senaste 3-serie. 16d-motorn är väl tveksam, likaså en M3-version. Fast M3 GT hade helt klart låtit tufft att få säga.

 Bakhjulsdrift blir standard men xDrive-fyrhjulsdrift kommer att finnas till vissa av motoralternativen.

 Läckta bilder brukar vanligtvis innebära att en officiell avtäckning är att vänta inom kort. På Genèvesalongen nästa månad skulle vi tippa av den äger rum. Men vi tippar också att man just nu sitter i BMW:s huvudkvarter i München och svär över de läckta bilderna och bestämmer sig för att släppa allt digital material publikt inom några dagar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!