090703-bmw-3-serie-gt

BMW 3-serie GT bekräftad av chefen

BMW-ledningen tror stenhårt på GT-konceptet. 5-serie GT har ännu inte hunnit börja säljas men enligt vd Norbert Reithofer är det redan bestämt att även en 3-serie GT ska byggas.

 BMW, precis som konkurrenten Audi, jobbar hårt för att fylla alla upptänkliga luckor i sina modellprogram. I dagarna lanseras ”lillsuven” X1 som tar plats i modellfloran trots marginella skillnader mot den större X3. När 5-serie GT lanserades i maj var reaktionerna mycket blandade. Av kommentarerna på den här sajten att döma var 5-serie GT ful, snygg, grotesk, kul, onödig men enligt andra praktisk. Inom de egna BMW-leden verkar det inte finnas någon tvekan om GT-konceptet. Innan 5-serie GT ens har hunnit nå försäljningshallarna har BMW bestämt sig för att det ska bli en GT-modell av nästa 3-serie.

Trots den globala lågkonjunkturen ångar BMW på och enligt BMW:s vd Norbert Reithofer är de fullt inställda på att fortsätta utvecklingen av GT-versionen av nästa 3-serie. Reithofer säger i intervju med Edmunds att 3-serie GT väntas bli en storsäljare som kan dra in mycket pengar. Någon oro för konkurrens inom leden finns uppenbarligen inte. 3-serie Touring, 3-serie GT och X1 ska tilltala olika kundgrupper.

3-serie GT tros bli mycket lik sitt större syskon. Precis som 5-serie GT blir det en kombicoupé med högre sittposition än de vanliga modellerna. Den tvådelade bakluckan ska finnas även på den mindre modellen och även säteskonfigurationen ska bli densamma. 3-serie GT ska gå att få både som fyr- och femsitsig, precis som 5-serie GT. Nästa generation 3-serie väntas komma någon gång under 2011, GT-modellen dröjer sannolikt ytterligare en tid.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!