BMW 3-serie GT

BMW 3-serie GT kommer i mars 2013

BMW 5-serie GT får en lillebror, nu bekräftar källor inom BMW att 3-serie GT är på gång och kommer att lanseras om lite drygt ett år.

Att kutryggiga halvkombimodellen BMW 5-serie ska få en mindre syskonmodell i form av 3-serie GT har varit något av en officiell hemlighet under flera år. Nu har för första gången källor inom BMW bekräftat att modellen är på gång, och godkänd för produktion.

Källorna, som är anonyma, hävdar att 3-serie GT kommer att lanseras om drygt ett år, i mars 2013. Grunden blir, förstås, nya 3-serie i sedanversion, men GT kommer få mer bagageutrymme, och förmodligen större utrymme i baksätet. Antagligen kommer också motorprogrammet med fyr- och sexcylindriga maskiner att föras över till GT.

Förutom GT väntar vi även på kombimodellen Touring, och coupé- och cabrioletmodeller, där de sistnämnda kommer att lanseras som 4-serien. 3-serie är inte heller den sista modellen som kommer att få GT-tillägg, även lilla 1-serien förväntas komma i GT-upplaga någon gång 2013 eller 2014, om ryktena stämmer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!