BMW 3-serie i tre nya tuffa utföranden

Nuvarande BMW 3-series livscykel börjar lida mot sitt slut och redan nästa år väntas en ersättare. Men det finns tydligen mer att krama ur F30/31-generationen innan den går i pension. Nu presenterar BMW tre nya varianter av mellanklassaren.

Edition Sport Line Shadow, Edition Luxury Line Purity and Edition M Sport Shadow. Där har ni namnen på de tre nya utförandena av BMW 3-serie som har premiär i juli. Men vad betyder då de olika benämningarna? Låt oss förklara:

Signifikativt för Sport Line Shadow är, liksom för nyligen uppdaterade BMW 1-serie, de svarta konturerna i både fram- och baklysen. Även grillens ytterkant, de lägre luftintagen, och avgasrören är färgade svarta. Som om det inte vore nog med svart får Sport Line Shadow även speciella 18-tums fälgar i färgen ”Jet Black”.

Inuti blir det också några estetiska uppdateringar, bland annat en ny sportratt och en uppdaterad instrumentpanel med nya färger på sömmarna.

M Sport Shadow får också liksom Sport Line Shadow ett antal svarta, sportiga detaljer. M Sport Shadow bestyckas bland annat med en helt svart grill, svarta luftintag och svartkromade avgasrör. Även interiört ska sportigheten vara genomgående med M-ratt och kontrasterande sömmar. I paketet ingår dessutom M-sportfjädring, M-aerodynamikpaket, 18-tums M-lättmetallfälgar och BMW:s Driving Experience Control med sport+-läge.

Edition Luxury Line Purity får liksom namnet antyder snarare lyxigare detaljer än sportiga jämfört med sina variant-syskon. Här är det inslag av satin-aluminium som gäller, bland annat längs med sidorutorna, i grillen och bak på stötfångaren. Edition Luxury Line Purity får 17-tums lättmetallfälgar, men går att få med 19-tummare som är exklusiva för varianten, om man så vill.

Interiört går det att få Luxury Line Purity i den nya läderfärgen Cognac, och för första gången i en 3-serie går det att få dekorlister i finare träslag. Sportratt ingår också.

De tre nya utförandena går att få till alla typer av motorer.

I samband med att Edition Sport Line Shadow, Edition Luxury Line Purity and Edition M Sport Shadow har premiär blir det även standard med LED-strålkastare och LED-dimljus på samtliga BMW 3 -seriesedaner och kombimodeller. Dessutom utökas utbudet av, fälgar, interiöra detaljer och färger – bland annat ”solnedsgångsorange”, eller ”Sunset Orange” som det heter i BMW-broschyren.

Rent funktionellt uppdateras även navigationssystemet i Professional-utförande med en helt ny touchdisplay. 3-serie kommer dessutom gå att få med en ny multifunktionsdisplay som visar all körrelaterad information.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!