100630-bmw 5serie m-paket

BMW 5-serie med M-sportpaket – första bilderna

För bara en dryg vecka sedan läckte det ut bilder från en broschyr visandes nya BMW 5-serie Touring med M-paket. Nu har de första riktiga bilderna på M-paketet läckt ut och det sitter nu på en sedan.

Nya BMW 5-serie, internet benämnd F10 (sedanen) och F11 (kombin), har nyligen gjort entré i bilhallarna (kombin dock bara i bilkonfiguratorn på webben, kommer till återförsäljarna i september). Men det är något som saknas där i bilhallarna, nämligen 5-serie med M-paket (eller M-sportpaket som det egentligen heter). Exakt när M-paketet till nya 5-serie gör sin debut hos återförsäljarna vet vi inte, däremot vet vi nu exakt hur det ser ut tack vare en broschyrläcka på webben i dag.

På bilderna ser vi tydligt vad ett M-paket innebär. Fronten blir hungrigare tack vare omarbetad stötfångare och spoiler med djupa luftintag. Längs tröskellådorna har det monterats mer utkarvade kjolar än de runda som sitter på 5-serie i normala fall. Baktill har nedre delen av stötfångaren knådats om och inhyser i M-paketutförande en stor diffusor som rundar in de båda ändrören i mörk blank krom. Bakluckans bakkant har försetts med en liten – men för de intresserade antagligen naggande god – vinge.

Till M-paketet hör också två stycken dubbelekrade M-fälgar, 18 tum som är standard och 19 tum som är tillval.

Interiört handlar det i M-sportutförande om – som brukligt – om treekrad sportratt och växelväljare/knopp med M-emblem, sportsstolar i textil och alcantara, M-unik dekorlist i hexagonmönstrad aluminium samt innertak i antracitgrått.

Vad som inte framgår av det läckta materialet är om några tekniska förändringar erbjuds med M-paketet. Förmodligen kan man tänka sig att ett sportchassi eller liknande ingår.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!