BMW 5-serie vinner polisbilstest – ratas ändå

Rikspolisstyrelsens personaltidning svensk Polis har i senaste numret testat polisbilar. BMW 5-serie tar en överlägsen poängseger men om polisen själv får välja blir det Volvo XC70. Vi frågar ”vår egen” polis Ruben Börjesson, hur det kan bli så?

I senaste numret av Svensk Polis testas fem modeller: Volvo XC70, Volkswagen Passat Alltrack, Mercedes E-klass, BMW 5-serie och Opel Insignia. I sammanställningen tar BMW 5-serie en klar poängseger tack vare sina köregenskaper och effektiva bromsar. Volvo XC70 blir god tvåa med sina allroundegenskaper.

 Trots poängsegern är 5-serien inte polisernas första val. De två poliser som har gjort testet bedömer att XC70 är den bästa polisbilen eftersom den är bra på det mesta.

 – Alla poliser trivs i Volvo XC70 som är en väldigt bra polisbil. Den är lätt att komma i och ur, den går tillräckligt bra på vägen och den är inte speciellt känslig. Man kan till exempel köra över trottoarkanter utan problem, säger Ruben Börjesson, trafikpolis och Teknikens Värld-medarbetare.

 – BMW 5-serie är bra men den har för smala stolar för att kunna användas som polisbil. Stolarna skulle gå sönder på nolltid och så går det inte att ha det, säger Ruben Börjesson.

 Läs hela polisbilstestet i Svensk Polis här eller via länken nedan.

Svensk Polis nr 7/2013

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!